Dinerkaart Lunchkaart Reserveren English Translation

GREEN KEY

GREEN KEY

Wist je dat Winkel van Sinkel bezig is het Green Key certificaat te behalen? Hét instrument voor ondernemers om duurzaam te ondernemen? Dit doen wij omdat wij ons bewust zijn van de wereld om ons heen én actief bezig zijn met de 'footprint' die wij achter laten. Concreet houdt dit in dat wij onder andere bezig zijn met waterbesparing, afvalscheiding en energiebesparing.

Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Een Green Key accommodatie zal altijd zuinig omgaan met energie en water. Denk hierbij aan het gebruik van zonnepanelen, spaarlampen, lichtsensoren en timers voor airconditioning en verwarming. Er wordt niet meer gewassen dan nodig is en er worden bijvoorbeeld milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt. En dit allemaal met een bijzondere aandacht die niet alleen uw comfortgevoel bevordert, maar dus ook de status van natuur en milieu.

Het Green Key programma wordt beheerd door de Foundation for Environmental Education in Denemarken en in Nederland uitgevoerd door Stichting KMVK. De gecertificeerde bedrijven voldoen aan de normen die gesteld zijn door de Stichting KMVK (Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit). Het handhaven van deze normen wordt gedaan in samenwerking met onafhankelijke keurmeesters, door middel van regemaltige keuringen op locaties en documentatie in het online Green Key systeem waartoe elke deelnemer toegang heeft.

De Green Key normering is gekoppeld aan de Sustainable Development Goals 2015-2030 van de Verenigde Naties.