Dinerkaart Lunchkaart Reserveren English Translation

IJSTHEE-DAG

IJSTHEE-DAG

Kom jij 10 juni bij de Winkel van Sinkel genieten van een heerlijke koude ijsthee? Speciaal voor de IJSTHEE-DAG krijg jij je derde Lipton Ice Tea gratis!

DE GESCHIEDENIS

Het begon allemaal in 1850, toen een bijzondere jongeman genaamd Thomas Lipton werd geboren in Glasgow, Schotland. Op 21-jarige leeftijd opende ‘Sir Thomas Lipton’ een eigen theewinkel in zijn geboorteplaats. Maar hier bleef het niet bij, met zijn grote passie voor thee kocht hij in 1890 kocht hij zijn eerste theeplantage in Ceylon, het huidige Sri Lanka. Het duurde niet lang voordat hij de wereld van thee op zijn kop zette. 
 
Sir Thomas Lipton had een duidelijk en mooi doel voor ogen: het wereldwijd toegankelijk maken van thee met kwaliteit. In die tijd was thee een luxe product en niet zo maar beschikbaar. Hij heeft ervoor gezorgd dat het drinken van thee voor iedereen mogelijk werd. Jong, oud, rijk, arm, thee moest toegankelijk worden voor iedereen. En dat is hem gelukt! Vandaar zijn toepasselijke slogan ‘direct from the garden to the tea pot’. Lipton, met in de jaren negentig de verrijking van Lipton Ice Tea aan het assortiment, is uitgegroeid tot een van de grootste theemerken ter wereld.

IJsthee is begin vorige eeuw uitgevonden. De drank komt uit de koker van de Engelse theehandelaar Richard Blechynden. Hij bedacht op de World Trade Fair in St Louis in 1904 IJsthee om bij warm weer meer thee te verkopen.