Dinerkaart Lunchkaart Reserveren English Translation

KHN DAGHORECA ON TOUR UTRECHT

KHN DAGHORECA ON TOUR UTRECHT

Op woensdag 8 juni organiseerde KHN een inspiratietour in het centrum van Utrecht. Zo’n veertig enthousiaste leden bezochten inspirerende collega-ondernemers. Op het programma stonden Winkel van Sinkel, Frietwinkel, Yoghurt Barn, The Village Coffee & Music, Bakkerswinkel, Bar Beton, Daen’s en Bistro Centraal op Utrecht CS.

Winkel van Sinkel: van nachtclub tot tapaskelder
De tour start bij de Winkel van Sinkel; een horecagelegenheid in de ‘gouden bocht’ van het oude centrum van Utrecht. Directeur Dirk Velthuizen vertelt over de rijke historie van de Winkel van Sinkel en hoe het historische pand is veranderd van een winkel naar één van de meest diverse horecagelegenheden in Utrecht Tijdens een rondleiding wordt de veelzijdigheid van de Winkel van Sinkel zichtbaar: van nachtclub, tot tapaskelder tot zaalverhuur.

Frietwinkel: kwaliteit is de sleutel tot succes
De volgende locatie is een totaal ander concept: de Frietwinkel by Dapp. Een kleine snelgroeiende onderneming met een duidelijke focus: friet. Bedrijfsleider Lily vertelt over de verse friet, kroketten en sauzen die de Frietwinkel serveert. De aardappels worden in de etalage van de winkel vers gesneden. Het draait hier allemaal om de kwaliteit van de producten. Het was dan ook niet verrassend dat Frietwinkel in 2015 werd benoemt tot winnaar van de landelijke AD friettest. Lily vertelt trots hoe deze prijs zorgde voor veel publiciteit waardoor Frietwinkel inmiddels alweer 2 nieuwe vestigingen heeft geopend!

Yoghurt Barn: over Deliveroo en social media
Aan de overkant van de straat is de Yoghurt Barn gevestigd. Gasten kunnen er terecht voor yoghurt in alles soorten en maten (magere yoghurt, romige hangop, boerenyoghurt, sojayoghurt en frozen yoghurt). De storemanager vertelt over het concept. Inmiddels is de zesde vestiging van Yoghurt Barn geopend. Yoghurt Barn dankt haar succes vooral aan de ‘fans’ en interactie op sociale media. Ook vertelt hij de groep zijn ervaringen over samenwerken met bezorgpartner Deliveroo en wat dit betekent voor het bedrijf.

The Village Coffee & Music Wolvenplein: gevangen door passie en beleving
De volgende stop is een bijzondere: in de Utrechtse gevangenis is The Village Coffee & Music Wolvenplein gevestigd. Eigenaren Angelo van der Weerd en Lennaert Meijboom vertellen vol passie over hun koffie en andere producten. Angelo brandt de bonen zelf in de koffiebrander die in het zicht staat van de gasten. Angelo: “We branden alleen bonen die in het seizoen zijn, dus ons aanbod wisselt steeds.” Na een lunch verlaat de groep de gevangenisdeuren richting de volgende locatie.

Bakkerswinkel: knus op haar best
Op de stoep voor de Bakkerswinkel wordt de groep verwelkomd door eigenaar Ton Geelhoed. Van buiten oogt de Bakkerswinkel klein, maar wanneer je de trap afloopt blijkt de Bakkerswinkel een hele ruime en knusse zaak waar ontbijt, lunches en high-teas worden verzorgd. Ton vertelt gepassioneerd over zijn visie op het ondernemerschap. “Je moet doen waar je goed in bent.” En dat doet hij met succes!

Bar Beton: een snelgroeiende koffiebar
Een ander succesvol koffiebarconcept is Bar Beton. Ondernemer Jeroen van der Hek heeft inmiddels al meerdere vestigingen op verschillende locaties in Utrecht geopend. De twee belangrijkste ingrediënten zijn altijd: voortreffelijke koffie en een sympathieke uitstraling. Afhankelijk van de locatie wordt de succesformule aangevuld met een vergaderservice, borrelkaart en bezorgservice. We bezoeken zijn locatie aan de Korte Jansstraat.

Daen’s: het beste van twee werelden
Aan het einde van de straat bezoeken we Daen’s: een kledingwinkel, winebar met terras en bed & breakfast. Dit is het perfecte voorbeeld van ‘blurring’. Ondernemer Willem van Oostrum vertelt over zijn achtergrond in de mode en hoe de crisis ervoor zorgde dat hij in zijn zaak horeca ging exploiteren. Hij vertelt over de struikelblokken en uitdagingen van het combineren van horeca en retail waar hij mee te maken heeft gehad.

Bistro Centraal: horecatopsport op het drukste punt van Nederland
De laatste locatie is gevestigd op het Centraal Station Utrecht. In Bistro Centraal krijgen de KHN-leden een rondleiding van filiaalmanager Daniël Westera. Daniël vertelt over de uitdagingen van een horecazaak op één van de drukste locaties van Nederland: “Er komen hier dagelijks meer mensen langs dan op Schiphol op de drukste dag van het jaar.” Bistro Centraal is een concept van HMS Host met verse pasta’s een eigen bakkerij en een gezellige bar waar de enthousiaste groep de Inspiratietour daghoreca afsluit met een gezellige borrel.