Dinerkaart Lunchkaart Reserveren English Translation

RED BULL STUDY CLUB

RED BULL STUDY CLUB

Al jaren is er een tekort aan werkplekken voor studenten in Utrecht. Daarom opent Winkel van Sinkel van 28 tot en met 31 oktober zijn deuren voor studenten tijdens Red Bull Study Club. Zo wordt het werkplekprobleem iets verkleind en kunnen deze Utrechtse studenten blokken voor hun tentamenweek. 

Het project wordt na een succesvolle editie in de Amsterdamse nachtclub de Marktkantine nu ook doorgezet in Utrecht. Zo’n achthonderd studenten kunnen tijdens hun tentamenweek komen studeren bij de Winkel van Sinkel in hartje Utrecht. 

Uitgaanspraktijken

Carmen Reissig is student aan de Universiteit Utrecht (UU) en mede-organisator van Red Bull Study Club. Ze merkt in haar studentenleven de gevolgen van het tekort aan studieplekken. Ze vertelt dat haar vriendinnen regelmatig geweigerd worden aan de deur van de bieb, omdat ze niet op de universiteit studeren of omdat het vol is: ,,Het lijken wel uitgaanspraktijken met uitsmijters bij de ingang.” In Utrecht mogen namelijk alleen studenten van de  UU in de Universiteitsbibliotheek studeren, vanwege het ernstige ruimtetekort.

De Winkel van Sinkel laat weten dat ze graag de deuren openen voor de studenten en mee willen helpen bij ‘het creëren van de ideale mix van studeren, activiteiten en ontspanning’. Studenten kunnen per dagdeel reserveren zodat ze zeker zijn van een studieplek. De dagen zijn verdeeld in twee dagdelen: van 08.00 tot 18.00 uur en van 18.00 tot 00.00 uur. Ieder dagdeel kunnen honderd studenten tegelijkertijd studeren. Tickets zijn gratis te boeken via redbull.nl/studyclub

Naast studeren is ook ruimte voor ontspanning. Studenten kunnen relaxen, gamen en lezingen bijwonen. Ook kunnen ze met het ticket voor de Red Bull Study Club gratis naar binnen bij de afterparty.