Dinerkaart Lunchkaart Reserveren English Translation

UTRECHT TOONT DIVERSITEIT TIJDENS EERSTE LOCATIETOUR

UTRECHT TOONT DIVERSITEIT TIJDENS EERSTE LOCATIETOUR

Wat hebben CitySense, Keldergangen, Villa Jongerius, Karel V, U-Trechters, Jaarbeurs Supernova, Winkel van Sinkel, De Witte Vos en WTCaféKitchen met elkaar te maken? Los van dat ze allemaal in Utrecht liggen, kunnen ze bijna niet meer van elkaar verschillen. Die diversiteit was de rode draad door de Locatietour Utrecht, of: “Een tour langs bekende en minder bekende pareltjes”, zoals Monique André de la Porte van Utrecht Convention Bureau het zegt bij aanvang van de dag. Een dag waarop we Utrecht met haar schitterende oude binnenstad en vooruitstrevende nieuwe architectuur van een hele nieuwe kant leren kennen.

Op 14 maart vond de eerste Locatietour in Utrecht plaats. Het Utrecht Convention Bureau organiseerde de tour in samenwerking met WietWeetWaarheen en Linda op Locatie. Samen met een 60-tal eventplanners en organisatoren bezochten we op deze zonovergoten dag negen zeer diverse locaties in de binnenstad.
Bekijk het belevingsverslag , het locatieverslag en de fotoreportage van de dag.

De Winkel van Sinkel

Van het ene historische hoogtepunt gaan we door naar het volgende, want na een korte wandeling komen we aan bij Winkel van Sinkel. Het voormalige warenhuis is al jaren een populaire horecalocatie, en ook vandaag is Utrecht uitgetrokken om het terras van het monumentale pand te vullen. Wij gaan naar binnen, waar we een hele andere kant van de locatie zien. De ruimtes die met veel gevoel voor de historie zijn opgeknapt, de balustrade met daaraan enkele bijzondere zalen, de diversiteit – van bruine kroeg tot strak modern tot statige ruimte met hoog plafond en kroonluchters.

Het Utrecht-gevoel

Het verhaal van de Winkel van Sinkel blijkt evenzo boeiend. ‘Wist je dat in dit pand het allereerste warenhuis van ons land gevestigd was? De gigantische lichtkoepel en grote vitrinekasten laten zien hoe het er vroeger uitzag’, aldus directrice Maryse François. 22 jaar geleden kocht haar familie het pand dat onder de zinspreuk ‘voor ieder wat wils’ uitgroeide tot een Utrechts fenomeen. De Winkel van Sinkel beschikt over ruimtes voor kleine en grote gezelschappen, voor borrels, besloten diners en feesten. Hoge plafonds, sfeervol gedecoreerde zalen en een kleurrijk uitgelichte zuilengalerij op de eerste verdieping geven het karakteristieke pand een eigentijdse twist. Per sloep vaar je tot vlak voor de locatie, vanwaar een uitzicht op de Domtoren en Oudegracht zorgen voor hét Utrecht-gevoel.