Dinerkaart Lunchkaart Reserveren English Translation

UTRECHT VIERT DE WETENSCHAP MET SCIENCE IN THE CITY

UTRECHT VIERT DE WETENSCHAP MET SCIENCE IN THE CITY

Utrecht stond op zondag 3 april in het teken van het 380-jarig bestaan van de Universiteit Utrecht. Jong en oud spijkerden deze dag hun kennis razendsnel bij met minicolleges, practica en experimenten gegeven door docenten van de universiteit. Het onlangs gerenoveerde universiteitsgebouw Janskerkhof ontving veel bezoekers en bood een divers programma met Keynote speakers en rondleidingen. De futuristische Drôhmetent op het Domplein was het kennisdomein voor kinderen en in Museum Sonnenborgh gaf dr. Peter Kuipers Munneke een college over smeltende Noordpoolgletsjers. De Culturele Zondag Science in the City werd op deze mooie lentedag bezocht door 13.500 bezoekers.

Highlights van de dag
Science in the City opende met een spetterend optreden van Eric Vloeimans en de Utrechtse Studenten Big Band in TivoliVredenburg. Hier vond eveneens De Grote Wetenschapsquiz plaats. Aan
de hand van wetenschappelijke vragen en proefjes testten Thomas van Luyn en zijn ‘wetenschappelijke’ assistentes de kennis van het publiek en de teams op het podium. De minicolleges in het Academiegebouw en Onderwijscentrum Janskerkhof werden enthousiast ontvangen door de leergierige studenten voor één dag. Onder andere de Keynote lezingen van Nobelprijswinnaar prof. dr. Gerard ’t Hooft en prof. dr. Frits van Oostrom zorgden voor volle collegezalen. De goed bezochte lezing van prof. dr. Maarten Hajer in Filmtheater ’t Hoogt plaatste intrigerende vragen over de toekomst van de stad. Op deze zonnige zondag trokken veel mensen naar Museum Sonnenborgh om meer te weten over de zon en in Museum Catharijneconvent werd het gedrag van poezen en honden van interessant commentaar voorzien. Het kloppende hart van deze zondag was het Domplein. Presentator Oscar Kocken leidde de Renjerotwetenschapsquiz en in de Drôhmetent gingen kinderen aan de slag met hun DNA in de vorm van sieraden en snoep.

Bestemming bereikt – 1 mei

De volgende Culturele Zondag vindt plaats op zondag 1 mei. Met ontmoetingen, tentoonstellingen, theater- en muziekvoorstellingen geeft Bestemming bereikt een uitgebreid beeld van (de geschiedenis van) vluchtelingen in Nederland, en in Utrecht. Bestemming bereikt is onderdeel van het landelijke Ongekend Bijzonder festival.