Stadswandeling

Stadswandeling

Deze activiteit is alleen te boeken in combinatie met een bijeenkomst.

Wilt u een stadswandeling door Utrecht die op een geheel eigen, creatieve wijze  levendig gepresenteerd wordt, dan bent u bij Wendy’s Wandelingen aan het goede adres. Tijdens een stadswandeling komen we langs de mooiste en meest verstilde plekjes van Utrecht. De rondleiding wordt verlevendigd door smeuïge verhalen over markante figuren.

De volgende themawandelingen worden op maat aangeboden:

Utrecht Historische Binnenstad:

Deze historische wandeling brengt u naar de highlights van Utrecht, we passeren De Dom, de grachten en werven en natuurlijk De Winkel van Sinkel. Daarnaast komen we langs de mooiste en meest verstilde plekjes van Utrecht. Kleurrijke passanten en grappige anekdotes verlevendigen een boeiende geschiedenis van cultuur en mentaliteit: vanaf de Romeinse tijd tot heden.

Woeste wijven en wijze wieven

De geschiedenis vertelt graag het verhaal over ‘grote mannen,’ koningen en krijgers. Vanaf de jaren zestig kwam er meer aandacht voor vrouwengeschiedenis. Welke invloed hebben vrouwen op de Utrechtse geschiedenis gehad? Het waren meestal bijzonder woeste en wijze wieven. Trijn van Leempunt ging samen met andere woeste wijven met pikhouwelen de beruchte dwangburcht Vredenburg te lijf.  De zeer intelligente Anna Maria van Schuurman studeerde als eerste vrouw aan de universiteit Utrecht geheel afgescheiden van de mannelijke studenten. Trui van Lier en Jet Berdenis van Berlekom redden ongeveer 150 joodse kinderen van nazi-geweld. Tijdens deze stadswandeling zult u deze en andere woeste en wijze wieven tegenkomen die vaak tegen alle conventies in hun stempel op de geschiedenis drukten. Hier was veel moed voor nodig.

Volksverhalen en mysteries

’s Nachts vliegen ‘de Britsche hoeren’ van de Winkel van Sinkel naar de overkant van de Oudegracht,  het touw rondom het venster van het pandhof van de Dom symboliseert het verhaal van een onbereikbare eeuwige liefde. Ziet u de grote bulten van de plataan bij het Abraham Dolehof, de daar gevangen begijntjes proberen nog altijd te ontsnappen. Deze en nog veel meer mysteries beleeft u tijdens de sfeervolle tocht door de straten en stegen van Utrecht.

Dood en Verderf

Wilt u een stadswandeling door het duistere verleden van Utrecht? Deze stadwandeling is bij uitstek in de avond geschikt. Op het Neude werd een monnik, die zich voordeed als kanunnik, in een pot gekookt. De van ‘sodomie’ beschuldigde Utrechtenaren, die ’s avonds in het geniep bijeenkwamen, werden veroordeeld en gewurgd. We maken kennis met het gruwelijk verleden van Utrecht, die van pestlijders,  cholera-epidemieën en executies. Gelukkig ligt de duivelsteen in de stad aan de ketting.

Neem contact op
‘In de winkel van Sinkel Is alles te koop. Daar kan men krijgen: Mandjes met vijgen, Doosjes pommade, Flesjes orgeade, Hoeden en petten en damescorsetten. Drop om te snoepen en pillen om te …..’